Tudsz olvasni? Akkor főzni is!

Tejfölös zöldbabgulyás

2020/11/22. - írta: ReceptPróba

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, ami a gazdag hagymás, zöldséges alaptól és a jó minőségű, lehetőleg kicsit csípős kolbásztól lesz az igazi. Házi kenyérrel tálaljátok, ha igazán jót akartok falatozni! :) 

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • olaj
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 4 teáskanál őrölt csemege pirospaprika
  • 200 g szárazkolbász (nálam Gyulai)
  • 1 kg mirelit zöldbab
  • só, bors
  • 3 evőkanál zabliszt és 4 evőkanál tejföl a habaráshoz

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát apróra vágom, egy kis olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a  kolbászt, majd együtt főzöm még egy darabig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a kolbász zsírja ki nem sül. Lehúzom a tűzről, hozzáteszem a kétféle pirospaprikát, sózom, borsozom.

Hozzáadom a mirelit zöldbabot, jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm, amíg a bab meg nem puhul, néha megkeverem. 4 evőkanál tejfölhöz kanalazok egy kicsit a forró szaftból, hogy átmelegítse, majd csomómentesre keverek benne 3 evőkanál zablisztet. Folyamatos keverés közben hozzáadom a rotyogó ételhez, és kb 5 percig főzöm még.

2c47cf32-b119-494a-a73a-9d3bcfee5a63.jpeg

Az egész művelet kb. 30 perc, ami pont elég idő ahhoz, hogy kisüljön a kenyerem. Ezek után már csak egy kutyasétányi türelemre van szükség, hogy ehetőre hűljön a cipó, és végre megvághassam. Szigorúan mély tányérban szoktam tálalni és kanállal enni ezt az ételt, kis tejföllel a tetején, közben nagyokat harapva a friss kenyérből. ;)

Jó étvágyat! :)

A recept és a kép forrása: Receptproba.blog.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptproba.blog.hu/api/trackback/id/tr2716294586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása