Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, ami a gazdag hagymás, zöldséges alaptól és a jó minőségű, lehetőleg kicsit csípős kolbásztól lesz az igazi. Házi kenyérrel tálaljátok, ha igazán jót akartok falatozni! :)
Hozzávalók:
- 2 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- olaj
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 4 teáskanál őrölt csemege pirospaprika
- 200 g szárazkolbász (nálam Gyulai)
- 1 kg mirelit zöldbab
- só, bors
- 3 evőkanál zabliszt és 4 evőkanál tejföl a habaráshoz
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát apróra vágom, egy kis olajon üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a kolbászt, majd együtt főzöm még egy darabig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a kolbász zsírja ki nem sül. Lehúzom a tűzről, hozzáteszem a kétféle pirospaprikát, sózom, borsozom.
Hozzáadom a mirelit zöldbabot, jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm, amíg a bab meg nem puhul, néha megkeverem. 4 evőkanál tejfölhöz kanalazok egy kicsit a forró szaftból, hogy átmelegítse, majd csomómentesre keverek benne 3 evőkanál zablisztet. Folyamatos keverés közben hozzáadom a rotyogó ételhez, és kb 5 percig főzöm még.
Az egész művelet kb. 30 perc, ami pont elég idő ahhoz, hogy kisüljön a kenyerem. Ezek után már csak egy kutyasétányi türelemre van szükség, hogy ehetőre hűljön a cipó, és végre megvághassam. Szigorúan mély tányérban szoktam tálalni és kanállal enni ezt az ételt, kis tejföllel a tetején, közben nagyokat harapva a friss kenyérből. ;)
Jó étvágyat! :)
A recept és a kép forrása: Receptproba.blog.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.