Az egyik kedvenc túrós édességem. Percek alatt elkészül, bármilyen gyümölcs jól áll neki. Szilikonformában a legjobb sütni, mert nem ragad le, de kapcsos tortaformában is készíthető, csak ne felejtsétek kikenni vajjal és lisztezni, mielőtt a tészta belekerül.
Hozzávalók:
- 500 g natúr sovány krémtúró (Aldiban mindig van)
- 2 kicsi görög joghurt (150 ml x 2)
- 4 db tojás
- 4 evőkanál zabliszt
- 2 evőkanál étolaj vagy kókuszolaj
- 4 evőkanál cukor vagy édesítő (ízlés dolga, lehet több is)
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 db kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- Áfonya vagy más gyümölcs a tetejére
A hozzávalókat összekeverem, és beletöltöm egy 20 cm-es kapcsos, vagy szilikonos formába. A tetejét gazdagon megszórom áfonyával, majd 180 Celsius fokon, kb. 30-40 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
A recept és a képek forrása: Receptproba.blog.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.